Az orvosok elárulták, miért érdemes beiktatni a lencsefőzeléket az étrendbe

Mihail Konovalov szemészorvos megjegyezte, hogy a lencse jelentős mennyiségű fehérjét tartalmaz, amely elengedhetetlen az immunrendszer erősítéséhez, a pajzsmirigy egészségének fenntartásához, a gyomor-bélrendszeri működéshez, az izomnövekedéshez és az érrendszer rugalmasságához.

Andrew Prodeus immunológus szerint a lencse szilíciumot tartalmaz, amely a kollagénszintézis elősegítésével támogatja a csontok és a kötőszövet egészségét. Ezáltal a csontok erősebbé és stabilabbá válnak.

Herman Gandelman kardiológus hangsúlyozta, hogy a lencse kiváló forrása az élelmi rostoknak, amelyek javítják az emésztőrendszer működését, segítenek szabályozni a vércukorszintet és csökkentik a koleszterinszintet.

Elena Malysheva terapeuta hozzátette, hogy a lencse vasban, magnéziumban és B-vitaminokban is gazdag, így az egyik leghasznosabb élelmiszer az általános egészség megőrzéséhez.

Elolvasom a cikket

hirlistazo.hu
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.