Mihail Konovalov szemészorvos megjegyezte, hogy a lencse jelentős mennyiségű fehérjét tartalmaz, amely elengedhetetlen az immunrendszer erősítéséhez, a pajzsmirigy egészségének fenntartásához, a gyomor-bélrendszeri működéshez, az izomnövekedéshez és az érrendszer rugalmasságához.
Andrew Prodeus immunológus szerint a lencse szilíciumot tartalmaz, amely a kollagénszintézis elősegítésével támogatja a csontok és a kötőszövet egészségét. Ezáltal a csontok erősebbé és stabilabbá válnak.
Herman Gandelman kardiológus hangsúlyozta, hogy a lencse kiváló forrása az élelmi rostoknak, amelyek javítják az emésztőrendszer működését, segítenek szabályozni a vércukorszintet és csökkentik a koleszterinszintet.
Elena Malysheva terapeuta hozzátette, hogy a lencse vasban, magnéziumban és B-vitaminokban is gazdag, így az egyik leghasznosabb élelmiszer az általános egészség megőrzéséhez.