Így kell megfelelően főzni a csirkét, hogy megszabaduljunk az antibiotikumtól

Az egészséges táplálkozás egyik legfontosabb eleme az állati fehérje, amely a csirkehúsban található. Azonban gyakran hallani, hogy a modern csirkéket hormonok és antibiotikumok felhasználásával nevelik. Ez felveti a kérdést: biztonságos-e az ilyen anyagokat tartalmazó hús fogyasztása? – teszi fel a kérdést cikkében a Pravda.

Nuria Dianova első kategóriás gasztroenterológus és táplálkozási szakértő szerint nem kell félni attól, hogy a csirkehúst beillesszük az étrendünkbe, különösen, ha megfelelően van megfőzve. Szerinte a hőkezelés elpusztítja az antibiotikumokat.

Dianova a csirkehús gőzben való főzését ajánlja, mivel így megőrizheti a vitaminokat. A csirkét is megfőzheti, de az elsődleges húslevest le kell szűrni, hogy elkerülje a kivonható összetevők és a félig elpusztult antibiotikumok bevitelét. Ehelyett ajánlott a leveseket másodlagos vagy akár harmadlagos húslevesből készíteni – számol be a Rádió 1.

A csirkemell és a csirkeszív szintén jó fehérjeforrás, de ezeket fogyasztás előtt sokáig kell párolni – tette hozzá a táplálkozási szakértő.

„Hosszú ideig kell párolni. Nincsenek bennük káros összetevők, csak ezek az izomszervek kemények” – magyarázta Dianova.

Elolvasom a cikket