Kiderült, kinek nem szabad káposztát ennie

A növény gazdag A-, B1-, B2-, B6-, C-, E-, PP- és U-vitaminokban, makro- és mikroelemekben – írja a Sports.kz.

200 gramm nyers káposzta vagy 100-150 gramm savanyú káposzta elfogyasztása segít a szervezet napi C-vitamin szükségletének fedezésében.

A káposzta előnyei

A káposzta rostokban gazdag, ami elősegíti a jóllakottságot és normalizálja az anyagcserét.

A káposztában található tartronsav megakadályozza, hogy a szénhidrátok zsírrá alakuljanak.

A káposzta rendszeres fogyasztása segít csökkenteni a prosztatagyulladás, a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, és javítja a magzat fejlődését a terhesség alatt.

Kinek árt a káposzta

A káposzta azonban nem mindig hasznos. Embereknek fokozott gyomorsavtartalommal, gyomorhurut, fekély, vastagbélgyulladás, cukorbetegség és problémás vesék esetén nem ajánlott zöldség.

A káposzta kellemetlenségeket okozhat, ha gyulladás van a gyomor- és bélrendszerben vagy szívproblémák.

Elolvasom a cikket