Népszerű zöldség, ami meghosszabbítja az életet

Norvég tudósok egy nagyszabású tanulmányban (nem kevesebb mint 77 000 ember adatait vették figyelembe) azt vizsgálták, hogy a burgonyafogyasztás és az összhalálozás, különösen a szív- és érrendszeri betegségek okozta halálozás hogyan függ össze – számol be a Sports.kz.

Kiderült, hogy azoknál, akik hetente legalább 14 burgonyát fogyasztottak, 12%-kal alacsonyabb volt az összes okból bekövetkező halálozás kockázata, mint azoknál, akik kevesebbet ettek. Azoknál pedig, akik hetente több mint 14 burgonyát ettek, 4%-kal alacsonyabb volt a szív- és érrendszeri betegségekből, koszorúér-betegségből és akut szívinfarktusból eredő halálozás kockázata. Ez különösen jól működött a férfiak esetében.

A burgonya olcsó, kiadós és egészséges.

Elolvasom a cikket