Így hat az egészségünkre a savanyúkáposztás leves

A savanyúkáposztás leves, avagy orosz nevén a scsi, a magyar konyhától sem idegen – sokak karácsonyi menüjén szerepel. Most viszont azt is kiderült, hogy nemcsak finom, hanem kifejezetten egészséges is!

A táplálkozási szakértő szerint a levesben található savanyú káposzta javítja az emésztést, és számos hasznos nyomelemmel látja el a szervezetet.

A savanyú káposzta C-vitamint tartalmaz, amely az immunrendszer erősítéséhez szükséges, és kalciumot, amely támogatja a csontok egészségét. A hús hozzáadása a növeli a vastartalmat, ami még egészségesebbé teszi a levest az idősek számára.

Ezenkívül a savanyú káposztában található pektin és élelmi rost segít megkötni és eltávolítani a méreganyagokat a szervezetből, ami elősegíti a tisztulást és a jó közérzetet, végeredményben pedig az emésztőszervrendszeri rákok kialakulásának kockázatát is csökkenti.

Elolvasom a cikket

hirlistazo.hu
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.