Az orvosok elmondták, mely ételek veszélyesek az erekre – írja a Sports.kz.
A lista első helyén a kolbász és a kolbásztermékek állnak.
Az orvosok szerint a nagy mennyiségű só és kémiai adalékanyagok ezeknek a termékeknek az összetételében negatívan befolyásolják a véráramlást, és hozzájárulnak a koleszterin felhalmozódásához az erekben.
A második helyen a gyorsételek állnak. A népszerű ételek gazdagok káros zsírokban, amelyek a „rossz” koleszterin felhalmozódásához vezetnek.
A harmadik sorban a félkész termékek állnak, beleértve a kolbászokat és a kész húsételeket. Ezek is sok telített zsírt tartalmaznak, amelyek eltömítik az ereket.
Javasolják a koleszterintartalmú élelmiszerek fogyasztásának csökkentését.
A megfelelő táplálkozás csökkenti a szív és az erek terhelését, így hosszú éveken át egészséges marad.