A tea az egyik legnépszerűbb ital, amelyet az év bármely szakában iszunk. A szomjoltó és erőt adó képessége miatt nagyra értékelik. Azonban az a szokás, hogy cukrot adunk a teához, többet árthat a szervezetünknek, mint használ – írta meg a Pravda.
A cukor önmagában nem teszi tönkre a tea jótékony tulajdonságait. De ha túl gyakran iszunk édes teát, az túlsúlyhoz és a hasnyálmirigy megterheléséhez vezethet. Ráadásul a cukorfogyasztás hozzájárul a gyulladásos folyamatok kialakulásához a szervezetben.
A finomított cukor nem hoz semmilyen előnyt, és csak rontja az egészségi állapotot. Jobb, ha teljesen elkerüljük ezt az adalékanyagot, és természetes alternatívákat választunk, például cukormentes falatkákat vagy gyümölcsleveket.
A cukormentes tea megőrzi jótékony tulajdonságait, és nem terheli a szervezetet felesleges kalóriákkal. Válasszon az egészség javára!