Természetes stresszoldók

A modern ember szinte minden nap szembesül a stresszel. A kemény munka, a zajos nagyvárosban való élet, az élet nehézségei – mindez befolyásolja a mentális állapotot, ami a CNS hanyatlásához vezet. Az ember ingerlékennyé válik, gyakran tapasztal szorongást és félelmet. Nagyon fontos, hogy megbirkózzunk a stresszel, mielőtt depresszióvá és apátiává alakulna. Segítség ebben segíthet a megfelelő táplálkozás, pontosabban – számos célzott termék. Melyek – mondta a Pravda olvasóinak. Ru táplálkozási szakember, táplálkozási Kristina Plotnikova.

A paradicsom természetes antidepresszáns, a jó hangulat zöldségének is nevezik. Különböző vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, de itt más az értéke. A paradicsom két olyan anyagot tartalmaz, amelyek segítenek csírájában elfojtani a stresszt:

  • Tiramin – ez a vegyület a szervezetben szerotoninná, azaz boldogsághormonná alakul át;
  • fenilalanin – stabilan tartja az endorfin, a hangulathormont.

Ritka az olyan ember, aki nem szereti az édességet. A keserű csokoládé nemcsak finom, hanem rendkívül egészséges is. A reszelt kakaóbabok azonnal feltöltik az endorfint, elnyomják a stresszt. Az ember elkezdi megtapasztalni a békét és az örömöt.

Tea

Számos fajta létezik, amelyek segítenek megbirkózni a stresszel:

  • Zöld tea – hosszú távon segít, rendszeres használata lehetővé teszi az idegrendszer stabilizálását, erősíti, elnyomja a szorongást;
  • borsmentatea – gyorsan ható szer, elősegíti a súlyos stressz utáni ellazulást, lehetővé teszi a békés elalvást;
  • kamillatea – természetes nyugtató az elme és a test számára, az ital ellazítja az izmokat, csökkenti a szorongást és a pánikot.

Zsíros halak

A boldogsághormon szerotonin akkor képződik, ha elegendő mennyiségű B-vitamin van a szervezetben. Az anyagot nagy mennyiségben tartalmazzák a zsíros tengeri halfajták. És ez még nem minden. Az ilyen ételek omega-3 és omega-6 zsírsavakat tartalmaznak, amelyek stabilizálják az idegsejtek működését és erősítik az agyi ereket. A makréla, a pisztráng, a szardínia és a laposhal segít a stressztől. A lazac azonban különös figyelmet érdemel. Ez a hal olyan anyagokat tartalmaz, amelyek csökkentik a stresszt okozó kortizol és adrenalin koncentrációját a szervezetben. Hetente egyszer egyél 100 g lazacot, hogy csökkentsd a pánikrohamra hajlamos embereknél a pánikroham kockázatát.

Tengeri moszat

Egyszerűen nélkülözhetetlen növényi termék. A hínár fogyasztása azoknak ajánlott, akik szellemi vagy megerőltető munkát végeznek, állandóan „futniuk” kell az üzletben, anélkül, hogy lehetőségük lenne szünetet tartani. A tengeri moszat jódot tartalmaz, ami annyira szükséges a pajzsmirigy normális működéséhez. A szerv az első felelős a szervezet stresszre adott reakciójáért.

Zabkása és teljes kiőrlésű kenyér

A gabonafélék óriási hatással vannak az idegrendszerre, mivel komplex szénhidrátokat tartalmaznak, amelyek energiával telítik a szervezetet. A keménybúzafajtákból készült zabkása és tészta rendszeres fogyasztása elkerüli a stresszt. Az ilyen ételek nem terhelik a gyomrot, a táplálkozásnak köszönhetően megnyugtatnak, és nagy mennyiségben tartalmaznak B-vitamint is. Ajánlott gyakrabban fogyasztani zabpelyhet és hajdinát. Az első zabkása segít a szerotonin termelésében, a második csökkenti a szorongást.

Elolvasom a cikket

hirlistazo.hu
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.