Ez a gyümölcslé az antioxidánsok valóságos koktélja

„A klasszikus paradicsomlében gyakorlatilag nincsenek zsírok és fehérjék, kevés benne a cukor. Ez egy alacsony kalóriatartalmú ital – a paradicsomlé kalóriaértéke átlagosan 19 kcal/100 ml. Ugyanakkor a lé szó szerint egy antioxidáns-koktél, például likopin, β-karotin, E-vitamin is van benne” – mutatott rá egy orvos.

A paradicsomlé gazdag karotinoidokban, amelyek segítenek csökkenteni a neurodegeneratív betegségek kockázatát. Az ital hasznos a stroke és a cukorbetegség megelőzésében.

A paradicsomlé egyik előnye a szívre és az erekre gyakorolt kedvező hatása. Segít csökkenteni a vér koleszterinszintjét.

Az orvosok ugyanakkor figyelmeztetnek, hogy az italnak számos ellenjavallata és káros tulajdonsága van. Növelheti a gyulladást és az ízületi fájdalmat.

Elolvasom a cikket