„Az ízületek olyanok lesznek, mint újkorukban: ezt a terméket mindennap meg kell enni – ajánlja a neves orvos” –, olvasható a Hibiny.ru honlapon megjelent cikk címében.
A táplálkozástudomány szakértője elmondta, mi segít megőrizni a kötő-, porcszövet egészségét. Zsíros halfajtákról beszélünk, az étrendben feltétlenül szerepelnie kell az angolnának, a lazacnak, a laposhalnak, a tokhalnak, a lepényhalnak és a heringnek.
A szakember azt tanácsolja, hogy a halat ne süssük, hanem főzzük, pároljuk vagy gőzöljük. Ezáltal maximálisan megmaradnak benne a hasznos anyagok.
A szakértő szerint a halolaj, amelyet ez a termék tartalmaz, segíti az ízületek egészségét, javítja a vérkeringést. Növeli azok rugalmasságát, csökkenti a csontszövetek törékenységét, csökkenti az idő előtti kopás kockázatát.
A neves táplálkozástudományi szakértő azt is tanácsolta, hogy a napi étrendbe más tenger gyümölcsei is kerüljenek be.