Ha például valaki csokoládét eszik egy marék korpával, a desszertből származó szénhidrátok felszívódása körülbelül 20 százalékkal csökken. A korpa nemcsak a túlsúly leadásában segít, hanem az egészség javításában is. Így segít eltávolítani a méreganyagokat és a koleszterint a szervezetből.
Például egy olyan zsíros ételt, mint a hideg hús, a legjobb, ha korpával kombináljuk.
„A koleszterint a bélrendszer szintjén fogják meg és távolítják el a szervezetből. A nap bármely szakában, amikor felvágottat eszik, adjon egy kis korpát az étkezéshez” – jegyezte meg táplálkozási szakértő.
Ezenkívül a korpában lévő rostok csökkenthetik a vércukorszintet. A korpa normája ideális esetben napi 50 gramm. Itt is a fokozatosság elvét kövessük, azaz jobb, ha egy kis marékkal kezdjük, különben kellemetlenséget okozhatunk a belekben – figyelmeztetett a szakértő.
Gyomorhurut, gyomorfekély, bél divertikulózis esetén a korpa csak a kezelőorvos jóváhagyásával kerülhet be az étrendbe.