Szakértők szerint a zabpehely olyan oldható és oldhatatlan rostokat tartalmaz, amelyek segítenek csökkenteni a koleszterinszintet és javítják a bélműködést. A zabpehely gazdag magnéziumban, vasban és B-vitaminokban, ami jót tesz a szív és az idegrendszer egészségének.
A hajdina magas rost-, magnézium- és antioxidáns-tartalmú, ami lassíthatja az öregedést, küzdhet a stressz ellen, és fenntarthatja az egészséges, ragyogó bőrt és a dús hajat.
A rizskása könnyen emészthető és nagyon gyomorkímélő. Szénhidrátot, magnéziumot és mangánt tartalmaz. A búzakása rostokban és B-vitaminban gazdag. Segít normalizálni a vércukorszintet. A kukoricakása luteint és zeaxantint tartalmaz antioxidánsok formájában, amelyek segítenek megőrizni a látást.
Fontos figyelembe venni az egyéni preferenciákat és igényeket, valamint az esetleges ételintoleranciákat az étrend kialakításakor, emlékeztetnek a szakemberek.