Az étel összetételéről van szó. A cékla megtisztítja a beleket a salakoktól, és az ereket – a koleszterin plakkoktól. A pitypanglevél normalizálja a hasnyálmirigy és a máj működését, valamint a koleszterinszintet is normalizálja – írja a Sports.kz.
A tengeri moszat gazdag jódban, káliumban, vasban, klórban, nátriumban és káliumban. A dió tonizáló, antibakteriális, gyulladáscsökkentő és sebgyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, a nyers dióolaj pedig gyógyítja a szív- és érrendszert és a tápcsatornát.
A saláta elkészítéséhez a következő termékekre lesz szükség:
– Cékla – 1 db;
– fiatal pitypanglevél – egy kis köteg;
– dió – 5 db;
– tengeri moszat – 100 g;
– nyers olaj – 1 evőkanál.
Az elkészítés sorrendje:
1. Főzzük meg a céklát. Reszeljük le egy reszelőn.
2. Finomra vágjuk a pitypangleveleket.
3. Daraboljuk fel a diót.
4. Keverjük össze az összes hozzávalót egy salátástálban, és adjuk hozzá az algát.
5. Öntsük a salátát a nyers olajjal. Ha egyáltalán nem tudjuk nélkülözni a sót, adjunk hozzá egy csipetet.