A szakember Telegram csatornájában megjegyezte, hogy a datolyaszilva mindezeket a jótékony tulajdonságokat tartalmazza. Az ógörög nyelvben ennek a gyümölcsnek a nevét „istenek eledelének” fordítják, és a datolyaszilva valóban méltó a nevéhez – véli a szakember.
Az élénk narancssárga gyümölcs tele van antioxidánsokkal, amelyek megvédik a szemet az öregedés okozta betegségektől. A kaempferol és a kvercetin pedig jótékony hatással van a szívre. Ezek a természetes vegyületek hatékonyan küzdenek az oxidatív stressz ellen.
Ezenkívül a datolyaszilva a napi béta-karotin 70 százalékát tartalmazza. Támogatja az immunrendszer egészségét, a haj és a bőr szépségét, valamint a légutak és a gyomor-bél traktus nyálkahártyájának állapotát.
Natalja Zubareva hozzátette, hogy a datolyaszilva fogyasztása ajánlott a pajzsmirigybetegségben szenvedők számára, mivel ezek a gyümölcsök sok jódot tartalmaznak.