A gyomor-bélrendszer nem alkalmazkodott a hideg vízhez, amely miatt a szervezetet stressz éri.
„Az emberi gyomor nem alkalmazkodott a hideg vízhez. Ennek következtében a szervezet stresszt érez az ilyen folyadék fogyasztása után. Ez a következő reakciókat eredményezi a gyomor-bélrendszerben: összenyomódnak az erek, romlik a szervek vérellátása, lelassulnak az emésztési folyamatok” – hangsúlyozta Szuhorukova.
Az orvos hozzátette, hogy a hideg víz miatt az anyagcsere lelassul, és ennek következtében a káros anyagok tovább maradnak a szervezetben. Ezért jobb, ha nem iszunk hideg vizet – emlékeztetett Szuhorukova.
Ehelyett ajánlott a hűvös italokat választani. Ezek hőmérsékletének 12-15 fokosnak kell lennie. Ez különösen fontos az étkezések során. Ráadásul a hideg víz lassabban emésztődik, így rosszabbul oltja a szomjat, mint a szobahőmérsékletű víz – zárta a szakértő.