Egészségesebb, mint a zabkása és a búzadara

Miért hasznos az árpagyöngy?

Rostban gazdag. Az árpagyön javítja a bélműködést, és segít megtisztítani a szervezetet a méreganyagoktól.

Csökkenti a koleszterinszintet. Ennek a gabonafélének a rendszeres fogyasztása csökkenti a „rossz” koleszterin szintjét a vérben.

Stabilizálja a cukrot. Az árpagyöngy lassan emésztődik, ami segít elkerülni a cukorkiugrásokat, amely különösen fontos a cukorbetegek számára.

Erősíti a szívet és az ereket. A darában található magnézium, kálium és vas támogatja a szív- és érrendszer egészségét.

Normalizálja a vérnyomást. Az árpagyöngy összetételében található béta-glükán segít stabilizálni a vérnyomást.

Javítja a bőr egészségét. Az L-lizin aminosav elősegíti a bőr megújulását és rugalmasságát.

Antioxidáns hatás. A szelénnek és a foszfornak köszönhetően az árpagyöngy megvédi a test sejtjeit az oxidatív stressztől.

Segít a testsúly szabályozásában. Alacsony glikémiás indexe és hosszú ideig tartó jóllakottsági képessége miatt az árpagyöngy ideális az alakkontrollhoz.

Az árpagyöngy alkalmas kása, köretek, levesek és pörköltek elkészítésére, illetve ezek mellé köretként, levesbetétként. Semleges íze lehetővé teszi, hogy különféle hozzávalókat adjunk hozzá, egészséges és ízletes ételeket készítve.

Ha a reggelihez adja, megőrizheti a szíve egészségét, stabilizálhatja a cukorszintet, és energiával töltődhet fel a nap folyamán.

Elolvasom a cikket