Gyakori tévhit, hogy nagy mennyiségű alkohol után a szervezet reggelre teljesen helyreáll. Ez nem így van. Az alkohol hatására az agysejtek egy része visszavonhatatlanul elpusztul. Ezért mondhatjuk, hogy az ember „megvált az agy egy részétől” – magyarázta az orvos.
A táplálkozási szakember megjegyezte, hogy az édességek tönkreteszik az ereket, és rontják az agy vérellátását. A telítetlen zsírok felgyorsítják a sejtek öregedését, és növelik a demencia kockázatát. Emellett a gyorsételek és az adalékanyagokat tartalmazó ételek szédülést és koncentrációs problémákat okozhatnak. Emellett a napraforgóolaj is negatív hatással van az agyra.
Ez a termék nagy mennyiségű omega–6 zsírsavat tartalmaz, ezek csak kis mennyiségben hasznosak. Ha az omega–3-at többszörösen telítetlen zsírokkal helyettesítjük, az az agyműködés zavarát idézheti elő” – tette hozzá Solomatina.
Az agy egészségének megőrzése érdekében olyan élelmiszereket kell beiktatni az étrendbe, amelyek jódot, kolint, antioxidánsokat és B-vitaminokat tartalmaznak – zárta a táplálkozási szakértő.