50 éves kor után minden testrendszer lelassítja a működését, ebben a korban fontos, hogy komolyan vegyük az étrendünket és az életmódunkat. Az orvosok szerint a vacsora kulcsszerepet játszik a szervezet teljes regenerálódásában. Az esti étkezéshez megfelelően kiválasztott termékek biztosítják a szervezet számára a sejtek megújításához és a fiatalság megőrzéséhez szükséges anyagokat.
Először is könnyű ételeknek kell enniük, amelyek nem tartalmaznak állati zsírokat és nehéz fehérjéket, amelyek bonyolítják az emésztési folyamatokat, és amelyeket a szervezet rosszul emészt. Este ne egyen vörös húst, a szervezetnek nem lesz ideje pihenni és regenerálódni, mert az emésztési folyamat egész éjjel folytatódik.
Az alvás alatti gyorsabb regenerálódás és regenerálódás érdekében az orvosok könnyű fehérjeételeket – csirke- és pulykahúst, sovány halat, sült zöldségeket vagy humuszt – javasolnak. A különféle zabkásákat jobb, ha reggelre hagyjuk, de ha nagyon szeretnénk, vacsorára barna rizst ehetünk tengeri herkentyűkkel. Általánosságban elmondható, hogy az 50 év felettiek számára a könnyű fehérjetartalmú ételek jelentik a jó alvás és a reggeli életerő kulcsát.
Ezért mondhatjuk, hogy a fiatalodást és a gyors regenerálódást alvás közben a könnyű fehérjetartalmú ételek biztosítják, amelyeknek mindenképpen jelen kell lenniük az 50 év feletti emberek étrendjében. A kiegyensúlyozott vacsora az életerő, a fiatalság és az egészség garanciája azok számára, akik hosszú és aktív életet szeretnének élni egészségügyi problémák nélkül.