Mariyat Mukhina táplálkozási szakértő négy élelmiszert emelt ki, amelyek segíthetnek az öregedés lassításában, és csökkentik a demencia kialakulásának kockázatát – írja a Sports.kz.
A szakember azt javasolja, hogy elsősorban a kurkumát kell beépíteni az étrendbe: „Rengeteg antioxidánst tartalmaz, amely gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, javítja a kognitív funkciókat, és lassítja az agy öregedését.”
Érdemes lazacot vagy más zsíros halat is enni, mivel ezek gazdagok omega–3 többszörösen telítetlen zsírsavakban.
Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy létezik egy igen egészséges desszert: „Az étcsokoládé jótékony hatású, antioxidánsokat tartalmaz, és javítja a hangulatot. A teobrominnak köszönhetően javulnak a kognitív funkciók és a koncentráció. Napi 30–50 gramm az ideális beviteli mennyiség. Az italokról szólva az orvos a matcha zöld teát ajánlja: „Napi egy-két csésze csodákra képes.”