Néhány étel azon túl, hogy egészséges, tartalmaz rengeteg olyan vitamint, enzimet és természetes anyagot, amik a memória javításában is segíthetnek, némelyik pedig egész meglepő is lehet – derült ki a Health legújabb cikkéből.
Az egyik legrégebbi ilyen étel, amelyről már őseink is tudták, hogy jót tesz az agyműködésnek, az a különböző bogyós gyümölcsök, mint amilyen az áfonya vagy a szeder. Az ilyen gyümölcsök rengeteg antioxidáns és gyuladáscsökkentő anyagot is tartalmaznak. Ezek mellett pedig a legújabb kutatások szerint a memóriavesztés ellen is hatékonyak.
A teljes kiőrlésű gabonafélék szintén rengeteg egészséges tulajdonsággal rendelkeznek, megfelelő rosttartalmuk segíti az emésztést, de emellett még egyéb, mediterrán étrendekben előforduló ételekkel, mint az olívával kombinálva hatékonyan segítenek az öregkori memóriavesztés elleni küzdelemben.
Ami azonban ennél is meglepőbb lehet, az a vörösbor, mely a kutatások szerint moderált mennyiségben fogyasztva hatékonynak bizonyult az Alzheimer-kór kialakulásának megelőzésében is. Természetesen fontos leszögezni, hogy egy kis pohár borról beszélünk itt, nem pedig a rendszeres és nagy mennyiségű alkoholfogyasztásról.
Ami azonban ennél is fontosabb a szakemberek szerint, az a kiegyensúlyozott étkezés és a megfelelő mennyiségű mozgás, hiszen ezekkel tehetjük a legtöbbet egészségünk megőrzése érdekében.