A magas koleszterinszint a különböző szív- és érrendszeri betegségek, különösen a szívbetegségek, az érelmeszesedés, a vérrögök, a szívroham és a stroke kialakulásának kockázatát idézi elő. Az orvosok szerint a magas vérkoleszterinszint fő okai a telített zsírok és a transzzsírok. Ezért az alacsony telített zsírtartalmú ételekre való áttérés segít megoldani a problémát – írja a Sports.kz.
A csirkemell elhanyagolható mennyiségű zsírt és koleszterint tartalmaz. Egy fél melle mindössze 73 mg koleszterint és kevesebb mint 1 g telített zsírt tartalmaz.
Sertéskaraj. A hús 85 grammjában mindössze 62 mg koleszterin és 1 g telített zsír található.
Pulykahús. 100 g termékben mindössze 79 mg koleszterin és 2 g telített zsír található.
A marhaszelet biztonsággal fogyasztható, ha magas a koleszterinszintje. A termék 85 g-jában 65 mg koleszterin és körülbelül 2 g telített zsír található.
Darált marhahús. A sovány darált marhahús 100 grammjában 70 mg koleszterin és 2,5 g telített zsír található. A boltokban kapható sovány darált marhahús 73 mg koleszterint és körülbelül 4,5 g telített zsírt tartalmaz adagonként.