Az életkor előrehaladtával nő az inzulinrezisztencia kockázata, így már minimális mennyiségű édes üdítő is káros lehet. Jobb, ha valami mást iszunk – írja a Sports.kz.
„Kétségtelen, hogy a cukros italok a legkevésbé egészséges italok az 50 év felettiek számára” – állapította meg Wright.
A táplálkozási szakértő megjegyezte, hogy 19 évesen egy pohár édes üdítő semmilyen módon nem befolyásolja a szervezetet. Ötven év után egy ilyen ital káros az egészségre. Helyette jobb, ha frissen facsart gyümölcslevet iszunk ásványvízzel hígítva.
Az üdítők miatt csökkenhet a csontsűrűség és nőhet a csontritkulás kockázata. Az ilyen ital összetételében lévő koffein és ortofoszforsav zavarja a kalcium felszívódását. Gyakori fogyasztása növeli a testsúlyt és a cukorbetegség kockázatát.