Kiderült, hetente hányszor szabad tésztát enni

Rossz hír a tésztafélék szerelmeseinek: kedvenc ételük teljesen alkalmatlan a napi fogyasztásra, sőt „minden másnap” sem szabad fogyasztani.

Szakértők szerint ideális esetben hetente csak egy-két alkalommal lehet tésztát enni, ugyanis a gyakoribb fogyasztás komoly gyomor- és bélrendszeri problémákhoz vezethet.

Nem szabad elfelejteni, hogy vannak más finom köretek is: hajdina, rizs, zabkása, burgonya, burgonyapüré stb., amik jóval egészségesebbek.

Hogyan kell megfelelően főzni és enni a tésztát

Most beszéljünk a helyes főzésről. A tésztát érdemes kicsit kevesebb ideig főzni: az al dente állapot a lehető legegészségesebb.

Ezenkívül a tésztát megfelelően kombinálni kell más körettel, például zöldségekkel, tenger gyümölcseivel vagy sovány húsokkal.

Elolvasom a cikket