A kutatók szerint a legrosszabb reggelik közé tartozik például a fánk és a kolbászos szendvics. Az első a cukor- és inzulintermelés éles ugrását okozza, a második a telített zsír és só forrása.
„A kolbászos kenyérrel együtt sok nitritet és nitrátot fogyasztunk, amelyek hosszú távon bizonyos ráktípusok kialakulásának fokozott kockázatával járnak” – áll a tanulmányban.
Ezzel szemben Julia Etlis terapeuta, táplálkozási szakértő egy nagyon egészséges italra hívja fel a figyelmet. A paradicsomlé olyan ital, amely nagyon népszerű az egész világon. A paradicsom gazdag antioxidánsokban, C-, A-, K-vitaminban, valamint folsavban, káliumban és magnéziumban.
Mint ismeretes, az étrend-kiegészítők helyes megválasztása nemcsak a betegségek kockázatát csökkenti, hanem a felépülést is a fertőzésekből. Különös figyelmet kell fordítani a probiotikumokra, mivel az egészséges bélmikroflóra kulcsszerepet játszik az immunitás fenntartásában.