Bulgur vagy hajdina?

A helyes táplálkozás hívei a bulgurt alacsony glikémiás indexe és alacsony kalóriaszáma miatt értékelik. Néha a hajdina alternatívájaként ajánlják, de az előnyei ellenére ne becsüljük túl a bulgurt, mondja Mikhail Ginzburg táplálkozási szakértő – számol be a Sports.kz.

Az orvos emlékeztet arra, hogy a bulgur lassan emészthető szénhidrátokból áll, és ugyanazokat a vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazza, mint a hajdina. Szerinte azonban ez a gabonaféle nem válhat a hajdina alternatívájává a magas ára miatt. Valójában a bulgurra csak azoknak van szükségük, akiknek fontos a változatosság az étrendjükben.

„Én a bulgurt nem tartanám alternatívának, sőt, épp ellenkezőleg, inkább a hajdinát és a rizst tartanám a bulgur alternatívájának, mert elvileg nincsenek különleges előnyei” – mondta Ginzburg.

Elolvasom a cikket