A lencse gyorsan eltávolítja a méreganyagokat, toxinokat, sókat és más káros anyagokat a szervezetből. Elegendő mennyiségű rostot tartalmaz, így pozitívan hat a gyomor és a belek működésére, normalizálja az emésztési folyamatokat, eltávolít minden káros anyagot a szervezetbőlm és megelőzi a székrekedést. A rostok segítenek a vércukorszint szabályozásában is – írja a Sports.kz.
Alacsony kalóriatartalma miatt segít a fogyásban. Nagyszerű termék azoknak, akik nem esznek húst és más állati eredetű fehérjetartalmú ételeket. Magas rosttartalmának és alacsony kalóriatartalmának köszönhetően a lencse jól telít, de nem rakódik le a szervezetben túlzott zsírszövet.
Erősíti az idegrendszert. Ez a hüvelyesfajta B-vitaminokat tartalmaz, amelyek javítják a központi idegrendszer normális működését, aktiválják az agyat, és fenntartják a szervezet optimális energiaszintjét.
Véd a rák ellen. A lencse olyan antioxidáns vegyületeket tartalmaz, amelyek megakadályozzák a rákos sejtek kialakulását.
Normalizálja a szív és az erek működését. A termék káliumot és magnéziumot tartalmaz, így támogatja a szív- és érrendszer működését, normalizálja a magas vérnyomást, és véd a stroke ellen.
Erősíti a csontokat. Az orvosok a lencse fogyasztását ajánlják az időseknek, mert kalciumot, foszfort és magnéziumot tartalmaz. Ezek az ásványi anyagok erősítik a csontszövetet, és megelőzik az ízületek és a csontok korral járó betegségeinek kialakulását.