Ez a zöldség csökkenti a gyulladást, és antioxidánsokban gazdag

„A brokkoli olyan zöldség, amely megérdemli, hogy minden nap az asztalra kerüljön. Jótékony tulajdonságainak titka az antioxidánsokban és gyulladáscsökkentő vegyületekben rejlik, amelyek elősegítik az egészséget, és megvédik a szervezetet a különböző betegségektől” – írta Misnikova.

Az orvos szerint a brokkoli szulforafánt tartalmaz, egy olyan anyagot, amely csökkenti a gyulladást a szervezetben, befolyásolja az immunsejtek aktivitását, és véd a rák ellen. Ezenkívül ez a káposztafajta indol-3-karbinolt tartalmaz, egy olyan vegyületet, amely csökkenti a rák bizonyos típusainak kockázatát. Segít továbbá az elhízás, a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek, a neurodegeneratív betegségek és a csontritkulás megelőzésében.

Misnikova hozzátette, hogy a brokkoli gazdag az erős antioxidáns kvercetinben. „Ez a brokkoliban található flavonoid lassítja az öregedési folyamatot, és csökkenti a szenilis demencia kialakulásának kockázatát” – magyarázta az endokrinológus.

Elolvasom a cikket