Jó hatással vannak az agyra

A Naomi May, az Orvosi, Aboriginal és Egészségtudományi Iskola doktorjelöltje által vezetett csapat megállapította, hogy egyes növényi élelmiszerek pozitív hatással vannak az agyra – számol be a Sports.kz a Championship című lapra hivatkozva.

Kiderült, hogy a gránátalma, a bodza, a fekete bors, a szegfűszeg, a zsálya olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek megvédhetik az agyat a neurodegeneratív betegségektől. Megakadályozzák az oxidatív stressz okozta sejthalált.

A tudósok szerint tanulmányuk fontos annak megértéséhez, hogy a növényi élelmiszerek hogyan védhetik meg agyunkat és szervezetünket a károsodástól.

Elolvasom a cikket

hirlistazo.hu
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.