Először is, a csontleves gazdag kollagénforrás, amely nagyon pozitív hatással van a sebek gyógyulására, a haj és a körmök erősítésére, valamint a ráncok csökkentésére és az ízületek működésének javítására – írja a Sports.kz.
Másodszor, ez az étel egyszerűen telítve van olyan hasznos anyagokkal, mint a cink, vas, magnézium, kalcium, szelén és foszfor, valamint a K2 és A csoportba tartozó vitaminok.
Harmadszor, a csontleves sok glicint tartalmaz, ami felgyorsítja az anyagcserét, javítja a májműködést, és még az álmatlanság ellen is segít.
Mindennek tetejébe a csontleves erősíti az immunrendszert és fokozza a bélrendszer védőfunkcióit. Alacsony glikémiás indexének köszönhetően segít stabilizálni a vércukorszintet is.
Az orvosok erősen javasolják, hogy a csontlevest építsük be a napi étrendbe, és legalább 200 millilitert fogyasszunk belőle.