Étel, ami növeli a libidót és védi a szívet

A disznózsír rendkívüli népszerűségnek örvend – írja a Sports.kz.

Ennek ellenére sokakban időnként felmerül a kérdés, hogy a sertés melyik része a legjobb.

Miért jó a zsír az Ön számára?

Hihetetlen, de tény, hogy az orvosok már régóta szembesültek azzal, hogy a sertészsír mérsékelt fogyasztása jótékonyan hat a prosztata működésére. Ugyanakkor egy másik „jelenséget” is észrevettek, amelyet a libidó növekedése jellemez.

Ezenkívül pontos adatok vannak arról, hogy a disznózsír segít csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek, májbetegségek kockázatát is.

Nem titok, hogy az ínyencek a sertés hátsó részéből vagy oldaláról szeretik a disznózsírt megkóstolni. Ezek a darabok a legízletesebbek és legpuhábbak. A magyarázat pedig egyszerű – itt van a sertésnek a legkevésbé vastag bőre. A másik dolog a fej, a nyak és a pofa zsírja. Itt a sertésbőr elég vastag, és maga a zsír is változó keménységű lehet.

Melyik zsiradék a jobb – réteggel vagy anélkül?

A disznózsír minden részének megvan a maga ínyence. Van, aki a hátsó, zsenge darabot szereti, és van, aki a húsréteggel ellátott szalonnát. Csak azt érdemes figyelembe venni, hogy a nyakból és a pofából származó keményebb, vastag bőrű darabokat általában a meleg ételek főzéséhez használják. Ugyanakkor a hasi részből nyert sertészsiradék bizonyos hőkezelés után válik a legmegfelelőbbé a felhasználásra.

Elolvasom a cikket