A disznózsír rendkívüli népszerűségnek örvend – írja a Sports.kz.
Ennek ellenére sokakban időnként felmerül a kérdés, hogy a sertés melyik része a legjobb.
Miért jó a zsír az Ön számára?
Hihetetlen, de tény, hogy az orvosok már régóta szembesültek azzal, hogy a sertészsír mérsékelt fogyasztása jótékonyan hat a prosztata működésére. Ugyanakkor egy másik „jelenséget” is észrevettek, amelyet a libidó növekedése jellemez.
Ezenkívül pontos adatok vannak arról, hogy a disznózsír segít csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek, májbetegségek kockázatát is.
Nem titok, hogy az ínyencek a sertés hátsó részéből vagy oldaláról szeretik a disznózsírt megkóstolni. Ezek a darabok a legízletesebbek és legpuhábbak. A magyarázat pedig egyszerű – itt van a sertésnek a legkevésbé vastag bőre. A másik dolog a fej, a nyak és a pofa zsírja. Itt a sertésbőr elég vastag, és maga a zsír is változó keménységű lehet.
Melyik zsiradék a jobb – réteggel vagy anélkül?
A disznózsír minden részének megvan a maga ínyence. Van, aki a hátsó, zsenge darabot szereti, és van, aki a húsréteggel ellátott szalonnát. Csak azt érdemes figyelembe venni, hogy a nyakból és a pofából származó keményebb, vastag bőrű darabokat általában a meleg ételek főzéséhez használják. Ugyanakkor a hasi részből nyert sertészsiradék bizonyos hőkezelés után válik a legmegfelelőbbé a felhasználásra.