„A májrák új gyógymódját fedezték fel a Fülöp-szigeteken – kiderült, hogy ez egy nagyon népszerű termék” – áll a Hibiny.ru webhelyen található cikkben.
A tengeri uborka falainak és belső szerveinek tanulmányozása után olyan molekulákat izoláltak, amelyeket kísérleteikben használtak. A kísérletek kimutatták, hogy ezek a molekulák elpusztították a májráksejteket.
Ezek a gerinctelen tengeri állatok olyan lipideket (zsírmolekulákat) tartalmaznak, amelyek a szfingolipidek építőköveiként szolgálhatnak. A szfingolipidek pedig sikeresen vették fel a harcot a májráksejtek ellen. Ezen vegyületek másik tulajdonsága a neuritok növekedésének stimulálása. Ezek az idegsejtek szükségesek az agy és a gerincvelő funkcióinak helyreállításához sérülés után.
A felfedezésig a filippínó lakosság aktívan csak étkezési célra és kozmetikai termékként fogyasztotta a tengeri uborkát, mivel kollagénben gazdag.