Ezeket az ételeket érdemes kerülni

Általában elmondható az úgynevezett feldolgozott élelmiszerekről, hogy zsírosak, magas a cukortartalmuk és általában finomak is. Azonban ez sajnos nem változtat a tényen, hogy rengeteg egészségügyi kockázattal jár a rendszeres fogyasztásuk. Ilyenek a cukros üdítő, a péksütemények, a fagylaltok, de a csokoládék nagy része is.

Az ilyen ételek fogyasztása a legújabb tanulmányok szerint ugyanis kapcsolatba hozhatók a bélrendszer rákos megbetegedéseivel. A szakemberek azt találták, hogy az ilyen élelmiszerek hajlamosak gyulladásokat okozni az emésztőrendszer különböző részeiben, ezek a gyulladások pedig nagyban megnövelik a rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát.

A jó hír azonban az, hogy ezeknek az ételeknek az elhagyása egyúttal azt is jelenti, hogy csökkentjük az ilyen betegségek kialakulásának kockázatát. A feldolgozott ételeket tehát érdemes megtartani egy amolyan bűnös élvezetnek, és tanácsolt mértéktartás mellett fogyasztani őket.

Elolvasom a cikket

hirlistazo.hu
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.