A fahéj nagyon érdekes, édeskés-keserű ízű fűszer. Korántsem meglepő, hogy nagyon népszerű az ínyencek és persze a fogyókúrázók körében – számol be a Sports.kz a Belnovosti.by-re hivatkozva.
Hogy miért együnk rendszeresen fahéjat? Íme öt pozitív hatás – állítja a cikk.
A fahéj köztudottan egészséges termék. Rendszeres használata lehetővé teszi, hogy egyszerre több pozitív hatást érjen el.
Ezekre lehet jó
- memória javítására;
- a neurodegeneratív betegségek kialakulásának kockázatának csökkentésére;
- az érzelmi fáradtság csökkentésére;
- a szív- és érrendszer egészségének erősítésére;
- a túlsúly kockázatának csökkentésére.
Szeretné megtanulni, hogyan emlékezzen könnyedén? Szeretné minimalizálni a stressz testre gyakorolt negatív hatását? Szeretné megőrizni karcsú alakját és egészséges szívét? Akkor kezdjen el fahéjat enni!
Hogyan kell helyesen használni a fahéjat
Ezt a fűszert – minden előnye ellenére – nem szabad túlzásba vinni. Naponta legfeljebb 6 gramm fahéjat fogyasszunk: ez körülbelül egy teáskanál.