Amit 50 éves kor felett már nem szabad enni

A táplálkozási szakértő szerint a legrosszabb hatást a szívre és az erekre a transzzsírokat tartalmazó termékek gyakorolják. Ezeket gyakran használják édességek, gyorséttermi és készételek előállítása során.

Transzzsírok

A transzzsírok erősen megemelik a rossz koleszterinszintet, így nő a szív- és érrendszeri betegségek kockázata. Különösen káros az egészségre az ilyen termékek fogyasztása az idősebb korosztály számára.

Cukor és szénhidrátok

A szakértő megjegyezte, hogy a cukor és a magas finomított szénhidráttartalmú élelmiszerek, például a fehér kenyér, az édességek és az édes üdítők túlzott fogyasztása súlygyarapodáshoz és cukorbetegséghez vezethet, ami komoly kockázati tényező a szív és az erek szempontjából.

„Jobb, ha teljesen elhagyjuk a fehér lisztből készült termékeket, a csokoládét, az édességeket, a csomagolt gyümölcsleveket és limonádékat. Vegyünk be az étrendünkbe teljes kiőrlésű gabonából készült termékeket, több gyümölcsöt és zöldséget, amelyek természetes cukrokat tartalmaznak, és ellátják a szervezetet a szükséges tápanyagokkal” – számolt be Regyina.

Zsíros hús és feldolgozott húskészítmények

A szakértő hangsúlyozta, hogy az 50 év felettieknek ki kell zárniuk étrendjükből a zsíros húsokat és a feldolgozott húskészítményeket.

„A zsíros húsok és a feldolgozott húskészítmények, például a kolbász és a szalonna sok telített zsírt tartalmaznak, amelyek növelik a koleszterinszintet és negatívan hatnak a szív- és érrendszerre. Az időskorúak számára fontos, hogy korlátozzák a sertéshús, bárányhús, zsíros marhahús, kolbász, kész ételek és más félkész termékek fogyasztását” – állítja a szakember.

Elolvasom a cikket