A gasztronómiai élvezet mellett a savanyú káposzta rajongói C-vitaminhoz és rengeteg fontos mikroelemhez is jutnak. Fogyasztása hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez, a bőr állapotának javításához. A savanyú káposzta gazdag probiotikumokban, amelyek jótékony hatással vannak az emésztésre, a bélflóra egyensúlyára.
Ezenkívül a termék hasznos a szív, az erek, a pajzsmirigy, a vesék és a mellékvesék egészségére. Ez azonban nem jelenti azt, hogy korlátozás nélkül fogyaszthat savanyú káposztát.
Mennyi savanyú káposzta fogyasztható naponta?
Kutatások bizonyítják, hogy a megengedett maximális mennyiség 200 gramm. A savanyú káposzta túlzott fogyasztása ugyanis a gyomor-bélrendszer fokozott terheléséhez vezet. Ebben az esetben súlyos emésztési problémák jelentkezhetnek.
Mivel együk a savanyú káposztát?
Arra azonban figyeljünk, hogy semmiképpen sem önmagában fogyasszuk: a legjobb hússal együtt tálalni. Lehet főve (töltött káposzta, korhelyleves), de akár nyersen is enni (káposztasaláta).