Öt étel, amit érdemes beiktatni az étrendbe a pajzsmirigy egészségéért

A pajzsmirigy felelős a szervezet normális működéséhez szükséges hormonok termeléséért. Ez a szerv hozzájárul a szexuális és szellemi tevékenység, az anyagcsere, a szív- és érrendszer és a tápcsatorna szabályozásához. Szakemberek megnevezték a pajzsmirigy egészségét szolgáló legjobb termékeket.

„A pajzsmirigy teljes működéséhez jódra, szelénre és a tirozin nevű aminosavra van szükség – ezek nélkül a mirigyben termelődő hormonok fontos szintézise nem mehet végbe. Ezeket az anyagokat nemcsak gyógyszerekből, hanem élelmiszerekből is be lehet szerezni.”

Top öt étel a pajzsmirigy egészségéért:

Fokhagyma. Összetételében megtalálhatók a pajzsmirigy minőségi működéséhez szükséges anyagok – jód, szelén és tirozin. Ezenkívül a fokhagyma B-vitaminokat, foszfort és más, a szervezet számára hasznos anyagokat tartalmaz.

Tengeri halak. A tőkehal, a hering, a lazac, a lepényhal, a makréla gazdag tirozin aminosavban, jódban, szelénben, foszforban, D-vitaminban, kalciumban és omega-3 zsírsavakban.

Algák. Kiváló jód- és szelénforrás.

Diófélék. A mogyoró, a mandula, a fenyőmag és a dió a pajzsmirigy számára nélkülözhetetlen jódot, szelént és tirozint, valamint A-, E- és K-vitamint tartalmaz.

Kakukkfű. Magas a vas-, magnézium-, kálium-, A-, C- és P-vitamin-tartalma.

Elolvasom a cikket