A cukor nélküli natúr joghurt fehérjében gazdag. Bármilyen feltétet adhat hozzá, a bogyós gyümölcsöktől és dióféléktől kezdve az olyan kreatívabb lehetőségekig, mint az uborka és az olajbogyó. A tudósok egy nemrégiben készült tanulmányban találtak egy másik egészséges kiegészítést a termékhez, amely nagyon jótékony hatással lesz a bélrendszerre. Ez pedig a méz.
Maga a joghurt gazdag probiotikumokban, amelyek a normális emésztéshez és az erős immunrendszerhez szükséges jótékony baktériumok. A méz nemcsak édesítőszerként fog működni, hanem megvédi a baktériumokat az agresszív tényezőktől, például a gyomorsavtól. Eljutnak a vékonybélbe és „beágyazódnak” a mikrobiomba – magyarázta a szakember a Well+Good című kiadványnak.
A tanulmány azt is megállapította, hogy a bélrendszer egészsége szempontjából a legnagyobb előnyökkel a lóhereméz jár. De általában 1-2 teáskanálnyi bármilyen méz adható a joghurthoz.