Előnyök a szív- és érrendszer számára. A kumquatban található polifenolok és karotinoidok védik a szívet és az ereket az oxidatív stressztől, csökkentve az ischaemia és az érelmeszesedés kockázatát. A kálium szabályozza a vérnyomást, az élelmi rostok pedig segítenek csökkenteni a „rossz” koleszterin (LDL) szintjét, ami csökkenti a szív terhelését.
A látás előnyei. Az A-vitamin és a karotinoidok támogatják a látást azáltal, hogy védik a retinát az időskori elváltozásoktól, például a szürkehályogtól és a makuladegenerációtól.
Az immunrendszerre gyakorolt előnyök. A C-vitamin és a cink serkenti az immunrendszert, növelve a szervezet fertőzésekkel szembeni ellenálló képességét. A vas elengedhetetlen az oxigént szállító vörösvérsejtek előállításához, biztosítva az immunrendszer hatékony működését.
A kumquat értékes makrotápanyagokat tartalmaz, mint például káliumot, magnéziumot, foszfort, vasat, rezet, cinket és nátriumot, valamint B-, A-, E- és K-vitamint.
Óvatossággal fogyaszthatják ezt a gyümölcsöt a citrusfélékre allergiások, a gyomor-bélrendszeri (GI) betegségben szenvedők, a három év alatti gyermekek, a terhes és szoptatós nők.