Szerinte „a kaviár, amely fehérjében, omega-3 zsírsavakban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, rendkívül tápláló élelmiszer, nem mindenki számára ajánlott” – írja a Sports.kz.
Tenger gyümölcsei allergiák. Aki allergiás a tenger gyümölcseire, így a kaviárra is, kerülje annak fogyasztását. Az allergiás reakciók az enyhétől a nagyon súlyosig terjedhetnek.
Magas koleszterinszinttel rendelkező emberek. Egyes kaviárfajták koleszterinben gazdagok lehetnek, ezért a szívbetegségben szenvedőknek vagy magas koleszterinszintű embereknek korlátozniuk kell a fogyasztását.
Terhesség és szoptatás. Érdemes korlátozni ezt a terméket ebben az időszakban az ételmérgezés kockázata, a terhes nőnél esetleges ödéma megjelenése, a gyermek számára az allergiás háttér növelése miatt, mivel az allergének az anyatejen keresztül bejuthatnak a baba szervezetébe.
A magas vérnyomásban szenvedők. A kaviár sót tartalmaz, ami problémát jelenthet a magas vérnyomásban, vagy a korlátozott sóbevitelt igénylő betegségekben szenvedők számára.
Bizonyos krónikus betegségek esetén. Azoknak, akik bizonyos máj- vagy vesebetegségekkel élnek, szintén kerülniük vagy korlátozniuk kell a kaviárfogyasztást.
„Tanácsos orvoshoz vagy táplálkozási szakemberhez fordulni, mielőtt a kaviárt beillesztenénk az étrendbe, különösen, ha aggályok vagy bizonyos egészségügyi korlátozások merülnek fel” – zárta a szakember.