Jó-e ha tejet adunk a kávéhoz?

És ez teljesen érthető: íz szempontjából a kávé-tej kombináció igazán nagyszerű. Sajnos ennél bonyolultabb a helyzet. Több okból is érdemes elkerülni a tej vagy tejszín hozzáadását a kávéhoz.

Kalóriák

Azzal, hogy tejadalékot használ a kávéhoz, megnöveli az ital kalóriatartalmát. A mutató 50-70 kcal-val lesz több. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a kávé tej nélkül nem nagyon gyorsítja az anyagcserét.

A tej nélküli kávé egészségesebb

A fehér adalék sok hasznos tulajdonságától fosztja meg a kávét. Ha abbahagyja a tej hozzáadását az élénkítő italhoz, az utóbbi valóban csökkenti a neurodegeneratív betegségek, a májbetegségek, a rák kockázatát.

Tej nélkül a kávé sokkal élénkítőbb

A kávé segít megszabadulni az álmosságtól. Sajnos a tej részben megfoszthatja az italt ettől a tulajdonságától.

Tej nélkül a kávé javítja a teljesítményt

Szeretné, ha a kávé energiát adna? Akkor hagyja abba a tejadalék használatát! Ettől az ital már nem lesz az aktivitás „forrása” önnek.

A tejfehérjék nem kapcsolódnak össze a tanninokkal.

A tej és a tejszín speciális fehérjéket tartalmaz, míg a kávé tanninokat. Ezek a vegyületek „nem barátok”. A kávé és a tejital gyakori használata a gyomor-bélrendszer terhelésének komoly növekedésével jár.

Elolvasom a cikket