Májvédő csodaital újév napjára

Szilveszter éjszakáján elkerülhetetlenül megnő a máj terhelése: a zsíros falatok, a kalóriadús saláták és az alkoholos italok az ünnep állandó részévé válnak. A táplálkozási szakértők egy egyszerű módszert ajánlanak ennek a fontos szervnek a védelmére: adjunk paradicsomlevet az étlaphoz – írja a Pravda.ru.

A szakértők szerint a paradicsomlé gazdag antioxidáns likopinban, amely segít megelőzni a májbetegséget. Ennek az italnak az ünnep előtti, alatti és utáni fogyasztása fokozott táplálkozási terhelés mellett is támogatja a szerv egészségét.

A hatás fokozása érdekében a táplálkozási szakember azt tanácsolja, hogy a léhez tegyen egy kis kurkumát vagy egy csipet borsot. Érdemes azonban emlékezni az ellenjavallatokra: a paradicsom káros lehet gyomor-bélrendszeri betegségek, allergiák, terhesség és szoptatás idején.

Ha a paradicsomlé nem kedvére való, alternatív megoldásként a finom falatok elkészítése, főzése során is lehet használni paradicsompürét. Ez abban is segít, hogy a jótékony likopint beépítse az étrendjébe.

Elolvasom a cikket