Védi az agyat és csökkenti a rák kockázatát

Magyar Tibor
2024. december 18. szerda. 8:22
Frissítve: 2024. december 18. 8:41

A polip számos alapvető vitaminban és ásványi anyagban gazdag, így ideális választás a tenger gyümölcsei palettáján. Egy adag polip magas B12-vitamin-, kálium-, vas-, magnézium- és bizonyos zsírsavtartalommal rendelkezik. Az ilyen vitaminok és ásványi anyagok bizonyítottan jót tesznek a szervezet fejlődésének és karbantartásának.

A B12-vitamin hiánya nagyobb kockázatot jelent a mellrák kialakulására. Mivel a polip gazdag B12-vitaminban, nagyban segíthet az ilyen hiányállapotok megelőzésében.

A polip egy taurin nevű aminosavat is tartalmaz. A taurin többek között rendkívül hasznos, a rák kialakulásának kockázatát is csökkenti. Segít megvédeni a sejteket a jellemzően ezzel járó károsodástól, mivel antioxidánsként működik a szervezetben.

Más vitaminok és ásványi anyagok mellett a polip foszforban is gazdag. A foszfor rendkívül előnyös lehet az agy fejlődése szempontjából. Fokozhatja az agy kognitív funkcióit, valamint elősegítheti a pozitív kognitív növekedést. Ha nincs elég foszfor az étrendben, akkor érdemes ezen változtatni.

A polipban található magnézium szintén hasznos a kognitív egészség szempontjából. Segíthet javítani a memóriát, valamint fokozhatja az agy tanulási funkcióit. Segíthet megelőzni az olyan betegségek, mint az Alzheimer-kór kialakulását a jövőben. A polip a benne található zsírsavaknak köszönhetően bizonyos mentális zavarok, például a depresszió megelőzésében is hasznos.

Elolvasom a cikket