A sertéshús legjobb része

A sertéshús minőségének meghatározására vonatkozó kérdést mindenki a maga módján dönti el. Van azonban néhány íratlan szabály – írja a Sports.kz.

A sertéshús legnépszerűbb darabja a combrész. Az onnan származó hús számos étel elkészítéséhez tökéletes választás. Egyesek úgy vélik, hogy itt a legpuhább a hús.

Mi készül a sertéscombból: rántott szelet; gulyás; fasírt; sült; de egészben sütve is kiváló. Ugyanakkor a sertéscomb csontos része is kelendő, mert kiváló hidegtál készíthető belőle.

Mi a sertéshús legpuhább része?

Régóta ismert, hogy a sertéshús leghúsosabb része a sonka. Ezt a részt használják fel mindenki kedvenc kebabjának elkészítéséhez. Végül is a sonkából készült kebab nem zsíros és ízletes.

Melyik sertéshúsdarabot válasszuk?

A sertéshús kiválasztásakor az illat mellett a megjelenésre is figyeljünk. A húsdarabnak zsenge rózsaszínűnek kell lennie. Nem szabad, hogy irizáló legyen. Emellett a hús felületének száraznak kell lennie, és a húsnak nem szabad szúrós szagot árasztania. Ugyanakkor ne feledje, hogy a zsír a sertéshús szerves része, és ettől nem szabad tartani.

A sertéshús melyik részét érdemes szeletnek venni?

A vágott húsok kiválasztásakor általában a nyak- és a lapockarészeket részesítsük előnyben. A hasított sertéshús hasi részéből származó hús azonban a legjobb a vagdalt hús készítéséhez.

Elolvasom a cikket