Mit süssünk először?

A hagymás sült hús igazi ínyencség, amely finom ízével és varázslatos aromájával mindannyiunknak örömet okoz. Ráadásul a sült hagyma karamellás jegyeket kölcsönöz az ételnek, amely az ízek igazi szimfóniáját eredményezi. Azonban elég gyakran felmerül a háziasszonyokban a kérdés, hogy mit süssünk először – húst vagy hagymát – írja a Sports.kz.

Lehetséges, hogy először a hagymát, majd a húst süssük meg?

Ha Ön azon háziasszonyok közé tartozik, akik először a hagymát, majd a húst sütik meg, akkor nyilvánvalóan egy nagyon gyakori problémával szembesült már – a hagyma túlfőtt, a hús pedig nem sült meg teljesen. Ráadásul az égett hagyma megkeserítheti a húst.

Mi történik, ha először a húst, majd a hagymát sütjük meg?

A házigazdák egy másik kategóriája először a húst süti meg, és a sütés végén adja hozzá a hagymát. Ez a lehetőség sokkal jobb, mint az első, mert így a hús biztosan megsül, és nem lesz nyers. Azonban elég gyakran a hagyma nem a kívánt módon készül el. A főzés végén nem lesz kellemes aranyszínű. Ezenkívül úgy tűnik, hogy a hagymát nem sütötték, hanem párolták. Természetesen a hús elég ízletesnek bizonyulhat, de egyetértünk abban, hogy szeretnénk, ha a hagyma étvágygerjesztő megjelenésű lenne.

Hogyan kell megfelelően sütni a húst hagymával?

Ahhoz, hogy a hagyma és a hús egyformán aranyszínű és étvágygerjesztő legyen, egy egyszerű trükköt kell alkalmazni, amelyet kevesen ismernek. Ehhez először fel kell aprítani a hagymát, és egy serpenyőben megpirítani. Ezután a hagymát át kell helyezni egy tányérra. Ezután a hagyma után maradt olajban süssük meg a húst. Amikor a hús sütésének végéig szó szerint egy perc van hátra, a korábban megpirított hagymát is visszatesszük a serpenyőbe. Így a hagymás sült húsnak bombasztikus íze és hihetetlen zamata lesz.

Elolvasom a cikket