Szakértő szerint a gránátalma különösen hasznos a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők számára – írja a Sports.kz.
„Tény, hogy ellagsavat tartalmaz, amely segít csökkenteni a vérnyomást, erősíti az ereket és szívvédő hatású. A legnagyobb mennyiségű ellagsav a gránátalma héjában található” – mondta az orvos.
Emellett a gránátalma antibakteriális, vírusellenes és rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik. A szakértő a nőknek a gránátalma fogyasztását javasolta az ösztrogénszint csökkenése esetén.
„A gránátalma a magokkal együtt fogyasztható. Telítetlen zsírsavakat és rostot tartalmaznak. A gránátalma jelentős mennyiségű C-vitamint tartalmaz, amely segíti a vas hatékonyabb felszívódását. Ezért a gránátalmából készült szószok vagy gyümölcslé jól illik a húskészítményekhez és a halakhoz. A gránátalmában lévő sav segít megpuhítani a húst, és javítja az emésztését” – tette hozzá a táplálkozási szakértő.
Elmondása szerint a gránátalma jelentős K-vitamin-tartalommal rendelkezik, amely segít a normális csontképződésben és a vérzés megelőzésében.