Megvédi a sejteket az oxidatív stressztől, és csökkenti a koleszterinszintet

Magyar Tibor
2024. december 25. szerda. 16:13

Az élénklila acaibogyók ellepik a fitneszinfluenszerek feedjeit, és csinos tálkákban, kókuszreszelékkel, ehető virágokkal és müzlivel tálalják. Az acaibogyók lenyűgözően néznek ki, de több mint vonzóak, jót tesznek az egészségnek is.

Az acaibogyó egy szuperélelmiszer, egy Brazília amazóniai esőerdejében őshonos pálmafa gyümölcse. Az acaibogyók héja kemény, ezért hagyományosan beáztatták és turmixolták őket fogyasztás előtt, ahogyan ma is teszik. Az acaipor és a fagyasztott acaipüré könnyen beszerezhető a legtöbb bioboltban. Mindkettőből smoothie-k, acaitálak, sorbetek, energiaszeletek és brownie-k készíthetőek.

Az acaibogyókat szuperélelmiszerként tartják számon, mivel számos egészségügyi előnyük van.

Az acaibogyók magas antioxidáns-tartalmukkal megelőzik az áfonyát. Az antioxidánsok megvédik a sejteket az oxidatív stressztől, amely az öregedési folyamat jelentős tényezője.

Bizonyított, hogy az acai fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet.

Az új tudományos eredmények arra utalnak, hogy az acai fogyasztása segíthet az öregedéssel járó, kognitív hanyatlás elleni védekezésben azáltal, hogy fenntartja a memória- és a tanulási funkciókat.

Az acaibogyók rostokban gazdagok, amelyek támogathatják az emésztést. A legtöbb gyümölccsel ellentétben az acaibogyók meglehetősen nagy arányban tartalmaznak zsírt és nagyon kevés cukrot. Az acai támogathatja Önt a cukorfogyasztás csökkentésében, mivel más gyümölcsök finom, alacsonyabb cukortartalmú alternatívája.

Elolvasom a cikket