Valójában azonban más különbségek is vannak. Ezek az ízzel és a hasznossággal kapcsolatosak.
A fő különbség a zöld és a fekete olajbogyó között
Ezek a bogyók különböző érettségi fokozattal rendelkeznek. Ha az olajbogyó zöld színű, akkor leszüretelték, mielőtt az érési folyamat befejeződött volna.
A fekete olajbogyó viszont olyan étel, amelyet a növényen hagytak, amíg az érés be nem fejeződött. Ez magyarázza sötét színüket.
A zöld és a fekete olajbogyó ízének különbségei
A zöld olajbogyót általában a keserűség jelenléte jellemzi. Sós ízűek is lehetnek. Jelenléte a termék különleges előkezelésének köszönhető.
A fekete színű bogyóra azonban enyhébb íz jellemző, akár enyhén édes is lehet.
Milyen színű olajbogyók hasznosabbak?
Egyértelmű választ adni erre a kérdésre elég nehéz.
Az a tény, hogy minden olívafajtának megvannak a maga előnyei és hátrányai.
Tehát a zöld gyümölcsöket magasabb E-vitamin-tartalom jellemzi. A fekete olajbogyó azonban jó vasforrás.
Emellett a sötét bogyók kevésbé zsírosak és kalóriadúsak, mint a zöldek. Egyesek ezt előnyként, mások hátrányként értékelik. Attól függ, hogy az ember célja-e a fogyás.