Nem mindig sikerül a sónak eléggé behatolnia a héjba ahhoz, hogy a tojás jól lehámozódjon. Kiderült, hogy van egy hihetetlenül egyszerű trükk, amit elég kevesen ismernek. Az egész a tojás és a víz hőmérsékletén múlik.
Sokan megszokták, hogy a nyers tojást hideg vízbe dobják, és az egészet felteszik a tűzhelyre. De a legjobb hatás és a héjtól való könnyű megtisztulás érdekében jobb, ha mindent másképp csinálunk.
A szakemberek figyeltek arra, hogy a tojás tökéletesen megtisztul, ha forró és sós vízbe dobják.
Fontos: annak érdekében, hogy a tojás héja azonnal ne repedjen meg, előzetesen ki kell venni a hűtőszekrényből, és hagyni kell, hogy szobahőmérsékletet szerezzen.
Miután a tojások teljesen megfőttek, le kell önteni a forró vizet a fazékból, és a tojásokat meg kell ütögetni, hogy a héjon repedések keletkezzenek. Az edénybe jeges vizet kell önteni, és hagyni kell, hogy a tojások lehűljenek. Ezeken a repedéseken keresztül a víz beszivárog a belsejébe, és a tisztítási folyamat nagyon egyszerűvé válik. Érdemes megjegyezni, hogy a nagyon friss tojások mindig nagyon rosszul hámozhatók.