Annak ellenére, hogy olcsó és diétás, a csirkehús nagyon étvágygerjesztő, azonban vannak hátrányai is. A csirke nem minden része előnyös ugyanis az emberi szervezet számára.
A csirke legkárosabb része
Sok ínyence szeret csirkebőrt enni, ezt a szokást azonban érdemes elhagyni, ugyanis a termék ezen része túl sok koleszterint tartalmaz.
Ezen felül a bőr klórforrás is lehet: ezt a mikroelemet gyakran használják annak biztosítására, hogy a frissességüket vesztett áruk normálisan nézzenek ki a pulton.
A csirke egyéb káros részei
A csirkeszárny fogyasztása szinte semmilyen, az emberi szervezet számára hasznos komponenst nem tartalmaz, viszont rengeteg negatív hatása van.
Ne feledkezzünk meg a csirke belső szerveinek fogyasztásának veszélyeiről sem: előfordul, hogy „vegyi anyagok” és veszélyes baktériumok forrásai.