A hajdina a magnézium, foszfor, vas, biotin, lizin forrása. Sok más, az emberi szervezet számára nagyon fontos összetevője is van. Azonban egy hasznos étel azonnal káros ételekké válhat, ha nem megfelelően kombináljuk más termékekkel.
Kiderült, hogy a hajdina „nem barát” a tejjel és a tojással. Ha a zabkását ezek bármelyikével használja, az a gyomor-bélrendszer terhelésének komoly növekedéséhez vezet.
A hajdina és tej kombinációjának veszélye
A gabona fitinsavforrás, a fehér ital pedig laktózt tartalmaz. Ezt a két összetevőt kombinálni nem érdemes: fennáll a gyomorfájdalom és a hasmenés kialakulásának veszélye. Így a hajdinakását tejjel főzni rossz ötlet.
A hajdina és a tojás kombinációjának veszélye
E két étel egyidejű fogyasztása puffadással, hányingerrel és fájdalmas érzésekkel jár. Az ilyen problémák elkerülése érdekében ne használjon tojást a hajdina adalékaként.